Ezt még a blogomban irtam, igaz történet, velem történt meg, pár éve.azóta hordozom a nyomait.....
CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK
A téma, amelyet most választottam, nem véletlenül jutott az eszembe. Azt hiszem sok sok családot érint. Személy szerint átéltem olyan szörnyű dolgokat, amelyek megváltoztatták az életem. Még most is 7 év után, nincs vége, nem fejeződött be, az a vesztes, aki bűntelen, aki pedig erőszakot gyakorolt, az ma is ugyanúgy teszi. Hiszem, hogy hamarosan vége lesz, mert a bűnösök egyszer meg lesznek büntetve, nem? Azt hiszem, hogy igen.
Volt egy kedvesnek tűnő család, akikkel nagyon jól összebarátkoztam. Ideális család, harmónikus, szeretet, megértés, kedvesség, jóság... minden, amit csak egy jó házasságban el lehet képzelni. Sokat összejártunk, jóba voltunk, szerettem őket. A szülők kb. 40 év körüliek, 4 gyerekük volt, engedelmes jó gyerekek. 3 lány, és 1 fiú. Eltelt valamennyi idő. és a legidősebb lányon észrevettem, és mások is valami furcsa jeleket, mintha komoly betegsége lenne, vagy félne, vagy hasonló. Soha nem hallottuk őket panaszkodni. A pletykák terjengtek róluk, dehát kit érdekelnek a pletykák, ha szereted a barátaid, és nekik hiszel? Csakhogy a pletykák elég durvák voltak, alkoholista apáról szóltak, aki bántalmazza a családját, erőszakos, káromkodó, ordítozó, ezeket, mind a szomszédok és az utcabeliek hallották.
Nem hiszek én addig senkinek, míg magam meg nem győződöm, hogy mi az igazság. Egyszer alkalom nyílt rá, hogy az a nagylány, akiről beszéltem, egy rendezvényen nagyon rosszul lett, és én kísértem ki a mellékhelységbe. A lány halálfélelemben volt, nem tudott beszélni, annyira reszketett és fulladt, hogy csak jó fél óra múlva tudott néhány szót kimondani. Azt se nagyon értettem. A rendezvény után meghívtam hozzánk, kicsit beszélgettünk, de nem mondott semmi különöset. Ekkor már tudtam, hogy valami nagy baj lehet. Megkerestem máskor is, és lassan megnyílt. Amit elmondott, azt talán még a horror filmek sem tudják visszaadni olyan hitelesen. Az apjáról emesélte, hogy már sok sok éve bántalmazza az anyját, és őket is. Nagyon sokat iszik, naponta 1.2 l pálinka, több, mint 10 sör... aztán megy az erőszak, ami a szóbeli ordítozáson kívül testi erőszakot is jelent, sőt nem csak verekedést, hanem szexuális erőszakot is. A nagylány elmondta, hogyha az anyja és a többi gyerek nem lép közbe, őt is megerőszakolta volna, ahogy az anyjukat teszi, szinte nap , mint nap. Az erőszak olyan dolog, hogy nehéz elmondani, sőt még nekem kívülállónak leírni, ami ott abban a hálószobában történhetett, nem is írom le. Borzalom. Aztán lehetőségem nyilt a feleséggel is beszélni, aki elmondta, hogy évek óta rettegésben élnek, és nincs semmi megoldás, nincs menekvés, mert annyira félnek.
Érdekes megemlítenem, hogy a helyi polgármester, ott lakott a közelükbe, és tudott sok mindenről. Többször figyelmeztette a férjet, hogy lépéseket fog tenni, ha nem marad abba náluk a folytonos ordítozás. No nem maradt abba. Ugyanis a feleség és a gyerekek soha nem mertek segítséget kérni.
Itt jöttem én, és még néhányan, akik összefogtunk, hogy segítünk. Hatalmas cécó lett az egész ügyből, minden a felszínre került, minden be lett vallva.
Aztán eljött a megoldás ideje, azt hittük, mindenki azt hitte, hogy az erőszakos férj elköltözik, és soha többet nem fognak hallani róla. Csakhogy nem így lett.
A feleség és a gyerekek egyik pillanatról a másikra visszavonták a vallomásukat, sőt, azt mondták, hogy semmi sem igaz, minden amiről szó volt, azt én! . !!!!... találtam ki, csakhogy rágalmazzam a családot.
itt nálunk történt ez az egész, 7 évvel ezelőtt, engem megbélyegezte, beteggé tettek, rágalmazó lettem, hazug, démonos, látnok, aki belát a hálószobák titkaiba...stb. Persze beláttam a hálószobába, amikor a felesége elmondta a sok erószakot, ami vele megtörtént. Csakhogy utána mindent visszavontak, és maradtak a vallomások- az én kitalációim. 7 év telt el azóta. Mennyit szenvedhetnek? Nem látom, mert nem vagyok látnok, sőt távol álljon tőlem, hogy valamikor is démonos dolgokkal foglalkozzam.
Sok ilyen család lehet körülöttetek is, úgy tűnik kár beleszólni a mások magánügyeibe. Kár? Miért? Normális az erőszak? A szexuális megbecstelenítés? Az alkoholista apa, aki pofon köpdösi 18 éves lányát? Halálosan megfenyegeti? Ez normális?
Ez kérem nem normális, se másutt a világon, sehol.