tamtimforuma

forum mindenről, ami az embereket érinti

Családon belüli erőszak

minden ami ebbe a témába tartozik...kivesézzük!

Családon belüli erőszak

HozzászólásSzerző: tamtim » 2010.03.08. 19:59

Ezt még a blogomban irtam, igaz történet, velem történt meg, pár éve.azóta hordozom a nyomait.....

CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK

A téma, amelyet most választottam, nem véletlenül jutott az eszembe. Azt hiszem sok sok családot érint. Személy szerint átéltem olyan szörnyű dolgokat, amelyek megváltoztatták az életem. Még most is 7 év után, nincs vége, nem fejeződött be, az a vesztes, aki bűntelen, aki pedig erőszakot gyakorolt, az ma is ugyanúgy teszi. Hiszem, hogy hamarosan vége lesz, mert a bűnösök egyszer meg lesznek büntetve, nem? Azt hiszem, hogy igen.
Volt egy kedvesnek tűnő család, akikkel nagyon jól összebarátkoztam. Ideális család, harmónikus, szeretet, megértés, kedvesség, jóság... minden, amit csak egy jó házasságban el lehet képzelni. Sokat összejártunk, jóba voltunk, szerettem őket. A szülők kb. 40 év körüliek, 4 gyerekük volt, engedelmes jó gyerekek. 3 lány, és 1 fiú. Eltelt valamennyi idő. és a legidősebb lányon észrevettem, és mások is valami furcsa jeleket, mintha komoly betegsége lenne, vagy félne, vagy hasonló. Soha nem hallottuk őket panaszkodni. A pletykák terjengtek róluk, dehát kit érdekelnek a pletykák, ha szereted a barátaid, és nekik hiszel? Csakhogy a pletykák elég durvák voltak, alkoholista apáról szóltak, aki bántalmazza a családját, erőszakos, káromkodó, ordítozó, ezeket, mind a szomszédok és az utcabeliek hallották.
Nem hiszek én addig senkinek, míg magam meg nem győződöm, hogy mi az igazság. Egyszer alkalom nyílt rá, hogy az a nagylány, akiről beszéltem, egy rendezvényen nagyon rosszul lett, és én kísértem ki a mellékhelységbe. A lány halálfélelemben volt, nem tudott beszélni, annyira reszketett és fulladt, hogy csak jó fél óra múlva tudott néhány szót kimondani. Azt se nagyon értettem. A rendezvény után meghívtam hozzánk, kicsit beszélgettünk, de nem mondott semmi különöset. Ekkor már tudtam, hogy valami nagy baj lehet. Megkerestem máskor is, és lassan megnyílt. Amit elmondott, azt talán még a horror filmek sem tudják visszaadni olyan hitelesen. Az apjáról emesélte, hogy már sok sok éve bántalmazza az anyját, és őket is. Nagyon sokat iszik, naponta 1.2 l pálinka, több, mint 10 sör... aztán megy az erőszak, ami a szóbeli ordítozáson kívül testi erőszakot is jelent, sőt nem csak verekedést, hanem szexuális erőszakot is. A nagylány elmondta, hogyha az anyja és a többi gyerek nem lép közbe, őt is megerőszakolta volna, ahogy az anyjukat teszi, szinte nap , mint nap. Az erőszak olyan dolog, hogy nehéz elmondani, sőt még nekem kívülállónak leírni, ami ott abban a hálószobában történhetett, nem is írom le. Borzalom. Aztán lehetőségem nyilt a feleséggel is beszélni, aki elmondta, hogy évek óta rettegésben élnek, és nincs semmi megoldás, nincs menekvés, mert annyira félnek.
Érdekes megemlítenem, hogy a helyi polgármester, ott lakott a közelükbe, és tudott sok mindenről. Többször figyelmeztette a férjet, hogy lépéseket fog tenni, ha nem marad abba náluk a folytonos ordítozás. No nem maradt abba. Ugyanis a feleség és a gyerekek soha nem mertek segítséget kérni.
Itt jöttem én, és még néhányan, akik összefogtunk, hogy segítünk. Hatalmas cécó lett az egész ügyből, minden a felszínre került, minden be lett vallva.
Aztán eljött a megoldás ideje, azt hittük, mindenki azt hitte, hogy az erőszakos férj elköltözik, és soha többet nem fognak hallani róla. Csakhogy nem így lett.
A feleség és a gyerekek egyik pillanatról a másikra visszavonták a vallomásukat, sőt, azt mondták, hogy semmi sem igaz, minden amiről szó volt, azt én! . !!!!... találtam ki, csakhogy rágalmazzam a családot.
itt nálunk történt ez az egész, 7 évvel ezelőtt, engem megbélyegezte, beteggé tettek, rágalmazó lettem, hazug, démonos, látnok, aki belát a hálószobák titkaiba...stb. Persze beláttam a hálószobába, amikor a felesége elmondta a sok erószakot, ami vele megtörtént. Csakhogy utána mindent visszavontak, és maradtak a vallomások- az én kitalációim. 7 év telt el azóta. Mennyit szenvedhetnek? Nem látom, mert nem vagyok látnok, sőt távol álljon tőlem, hogy valamikor is démonos dolgokkal foglalkozzam.
Sok ilyen család lehet körülöttetek is, úgy tűnik kár beleszólni a mások magánügyeibe. Kár? Miért? Normális az erőszak? A szexuális megbecstelenítés? Az alkoholista apa, aki pofon köpdösi 18 éves lányát? Halálosan megfenyegeti? Ez normális?
Ez kérem nem normális, se másutt a világon, sehol.
Jehova velem, fogja az én kezem,,,
tamtim

Re: Családon belüli erőszak

HozzászólásSzerző: tamtim » 2010.04.23. 21:08

ide teszem.....

http://www.youtube.com/watch?v=ZJw66zz2 ... re=related

én nem lettem alkoholista apám miatt...
tamtim

Re: Családon belüli erőszak

HozzászólásSzerző: tamtim » 2010.07.18. 00:14

GYERMEKMOLESZTÁLÁS
(2009.9.26. bejegyzésem)

ITT AZ IDEJE, HOGY ERRŐL IS BESZÉLJEK...

Beszéltem Verával, aki elmondta, hogy több, mint 20 éves problémája van, ami még ma is kisérti. Bűntudatot érez, és zavart okoz a házasságában . Az emberek megpróbálják megérteni, de igazából mégse értik. Hogy mi Vera problémája? Nos, ő a gyermekek ellen elkövetett nemi erőszak egyik áldozata, és mint az ilyen áldozatok általában, a hatásait hordozza.

Az ő esete nem egyedi , nagyon ijesztő számban vannak gyermek megbecstelenitések, és most itt nem statisztikát mutatok, hanem leirom, hogy az ilyen gyerekek hogyan élik meg ...és utána milyen lesz az életük.

Szerencsére a legtöbb családban a szülők soha nem gondolnak arra, hogy igy bánjanak a gyerekeikkel, de van egy veszélyes kisebbség, amelynek beteges hajlama van erre. Többségük külsőleg megnyerő, perverz vágyaikat oly módon elégitik ki, hogy a naiv , mit sem sejtő védtelen gyermekeket vesznek célba, sokszor a saját lányukat. Mások jelenlétében az ilyen férfiak barátságosan, gyengéden bánnak a gyerekekkel. De, ha egyedül maradnak velük, akkor fenyegetéssel, erőszakkal és megalázva szégyenteljes erőszakos nemi közösülésre kényszeritik őket.

Nehéz megérteni, hogyan fordulhatnak elő ilyen borzalmak, oly sok, látszatra tiszteletre méltó otthonokban.

A gyerekkori molesztálás talán nem hagy külsérelmi nyomokat, viszont a szenvedő alany mély érzelmi sebeket, belülről mardosó rejtett sebeket hordoz magában.

Miért okoz ekkora rombolást a gyermekkori zaklatás?

Miért nem tudja az eltelt idő begyógyitani ezeket a sebeket?

Ez egy gyötrelmes probléma, ami figyelmet érdemel, és ezért is irok róla.

A rejtett sebek...

" Egyszerűen gyűlölöm magam"," hitványnak érzem magam", " elidegenedettnek érzem magam az emberek között", " küszködöm a reménytelenség és a kétségbeesés érzéseivel"" meg akarok halni"...

A szexuális megrontás nyomasztó, romboló és megalázó támadás a gyermek elméje . lelke és teste ellen. ...A megrontás hatalmába keriti az illető lényének minden porcikáját.

Amiért oly pusztitó...

Az élet első néhány éve meghatározó a gyermek érzelmi és szellemi fejlődésében. Ebben a korban kezdi a gyermek kialakitani az erkölcsi határokat és ekkor fejlődik ki az önérzete. A szülei iránti kötődésből megtanulja mi a szeretet és a bizalom lényege.

A megrontott gyerekeknél a bizalom felépitése vakvágányra siklik. A megrontó eljátssza a gyermek bizalmát, megfosztja őt a biztonságtól, a magánéletnek és az önbecsülésnek még a látszatától is, és puszta eszközként használja fel saját vágyai kielégitésére.

A gyerekek megrontása joggal nevezhető a "legdurvább árulásnak".

Amiért olyan maradandóak ezek a sebek...

Nyilvánvaló, hogy a szülői befolyás egy egész életre kihat. Mi a helyzet akkor , ha egy gyermek a neveltetésénél fogva abban a hiszemben él, hogy ő semmit sem tehet a szexuális erőszak ellen? Vagy, ha arra okitják, hogy a szertetért cserébe perverz dolgokat kell tennie? Vagy arra nevelik, hogy tekintse értéktelennek magát, és hitványnak. Vajon ez nem alakithat ki egy életre szólóan romboló magatartásformát?

A megrontás áldozatait többféle tünet jellemzi, többek között a búskomorság, a bűntudat, a szégyen, a harag, másoknál érzelmi leépülés mutatkozik, az érzelem hiánya és az érzelem kimutatásának képtelensége. A csekély önbecsülés és a tehetetlenség érzése szintén sokakat kinoz. Az ilyeneknél nem ritka, hogy gyakran egy egész életen át áldozatnak tekintik magukat.

Később a saját házasságukban is a nemi élet képezheti a legnagyobb nehézségeket.

Vera elmondja , hogy az a szörnyű érzés keriti hatalmába, hogy apja van itt vele...

Vannak olyanok is akik önmaguk ellen forditják romboló érzelmeiket. Étkezési rendellenességek, alkoholizmus, kábitoszerfogyasztás mind közismert a gyalázatot megélt áldozatok körében.

Egyesek fizikailag sebzik meg magukat, megvagdossák a testüket, megégetik , mert a lelki fájdalom sokkal nagyobb, mint a testi.

SZELLEMI VONATKOZÁSÚ SÉRÜLÉS

A zaklatás beszennyezi a testet és a lelket. Ez aztán később meggátolhatja a az erkölcsi és szellemi fejlődését. Aláássa a gyermek bizalmát . Ha nincs egészséges fogalmuk mi az apa, akkor az a szörnyű érzés bármikor előjön, ha apáról esik szó...

SEGITSÉG AMI BIZTOS, AMI VIGASZTALÓ

Minden bajból, minden nagy károsodásból ki tud gyógyitani az igaz Isten! Teljes meggyőződéssel állitom, hogyha Hozzá imádkozol, és kéred az erőt, Ő megadja. Ha kéred a felejtést, azt is megkapod. Mert Jehova begyógyitja a sebeket, és hozzásegit egy új tiszta élethez, amiben nem fog kisérteni a mult. Ő alkotta meg a csodálatos emberi agyat, aminek képessége van felejteni. Ha mi nem tudunk elfeledni bizonyos rossz dolgokat, akkor Ő készségesen segit.

Szólj hozzá imában, nem kell sehova menned, Ő mindehonnan meghall Téged, és tenni fog érted.

Ebben biztos vagyok, másképp nem mondanám.

Vera a barátnőm, aki nagyon bizalmasan elmodta mit érez, milyen az élete.

Az Ébredjetek folyóiratot vettem segitségül, hogy megirjam a gondolataimat , hogy mások is lássák, nincsenek egyedül ezzel a szörnyű bajjal. Segitség létezik, nem szabad egyedül őrlödni a rossz érzésekkel. Mindig találni igaz barátot aki segit.

Imádkozom érte.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
tamtim

Vissza: Család